Κωστής Χατζηδάκης Η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο αναδείχθηκε σε ευχάριστη έκπληξη για την Ευρώπη

Φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Υπουργείο Εθνικής
Οικονομίας και Οικονομικών

9 Φεβρουαρίου 2024

Δελτίο Τύπου

Κωστής Χατζηδάκης: Η Ελλάδα από μαύρο πρόβατο αναδείχθηκε σε ευχάριστη έκπληξη για την Ευρώπη

Ομιλία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε εκδήλωση του ΕΛΚ στην Αθήνα

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Κατά την προηγούμενη τετραετία, λόγω της πολιτικής που εφήρμοσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και συνολικά η Νέα Δημοκρατία, η Ελλάδα σταμάτησε να είναι το μαύρο πρόβατο και αναδείχθηκε σε ευχάριστη έκπληξη για την Ευρώπη», επεσήμανε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στη συζήτηση με θέμα «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη» που συνδιοργανώνουν στην Αθήνα η Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην οικονομία από το 2019 σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

Αναφερόμενος ειδικότερα στους ευρωπαϊκούς πόρους, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε πρωταθλήτρια στην αξιοποίησή τους καθώς βρίσκεται στις πρώτες θέσεις απορρόφησης πόρων του ΕΣΠΑ ενώ κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη σε ποσοστό εκταμιεύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης, ως ποσοστό του ΑΕΠ (8,1%).

«Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν υπάρχουν προκλήσεις αλλά από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να διαγράφουμε τα πάντα. Για το λόγο αυτό άλλωστε η Νέα Δημοκρατία επανεξελέγη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και πάλι πρωθυπουργός. Αποστολή μας είναι να ανεβάσουμε την Ελλάδα ψηλότερα και θα το καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.