ΕΕΤ Το αποτύπωμα των δράσεων των ελληνικών τραπεζών για την κοινωνία και την οικονομία το 2023

Τον απολογισμό δράσεων της για το 2023 δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, όπως επισημαίνεται, άφησαν και το 2023 (χρόνο κατά τον οποίο η ΕΕΤ συμπλήρωσε 95 χρόνια λειτουργίας) σημαντικό αποτύπωμα δράσεων για την κοινωνία, την οικονομία και τις τράπεζες με:

Ειδικότερα στον απολογισμό αναφέρονται μεταξύ άλλων:

Ι. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕΤ

Το συγκεκριμένο ποσό θα διατεθεί για έργα αποκατάστασης ή ανάπτυξης υποδομών και η κατανομή του θα καθοριστεί σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της περιοχής.

ΙΙ. ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΙΙΙ.ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΕΓΓΡΑMΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ιστοσελίδα της ΕΕΤ εμπλουτίζεται διαρκώς με ειδήσεις της επικαιρότητας και δράσεις, που διευκολύνουν τους συναλλασσόμενους στην επικοινωνία τους με τις τράπεζες - μέλη ΕΕΤ.

Οι Έλληνες μαθητές του 4ου Γενικού Λυκείου Λάρισας και

Εθνικοί Νικητές του Διαγωνισμού Γνώσεων για το Χρήμα της ΕΕΤ, απάντησαν πρώτοι με ταχύτητα και αλάνθαστα στο κουίζ χρηματοοικονομικών γνώσεων.

IV. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΕΤ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Ανταποκρίθηκε η ΕΕΤ σε 28 προσκλήσεις και συμμετείχαμε με ισάριθμες ομιλίες και τοποθετήσεις, προάγοντας το διάλογο σε ζητήματα που αφορούν στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα. Διοργάνωσε:

1. Το Συνέδριο Fit 4 Future Finance "Enabling the sustainable transition to the next generation economy" σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

2. Το Συνέδριο "EU Banking Sector Challenges for Southern Europe: Southern Europe's Banking Representatives, EBF and HBA explore, present and discuss on the occasion of HBA's 95th anniversary".

V. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ESG

VΙ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ: Η ΕΕΤ συστηματοποίησε με ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ (ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΑΤΜ και APS)

H νέα, ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα της ΕΕΤ https://www.hba.gr/info/hebicmap παρουσιάζει τα σημεία εξυπηρέτησης (Καταστήματα, ATM, APS) όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα (μελών, συνδεδεμένων μελών και μη μελών της ΕΕΤ), παρέχοντας πολλαπλά κριτήρια αναζήτησης στους χρήστες, δυνατότητα επιλογής ταξινόμησης, download σε μορφή .csv και .xlsx, καθώς και οπτική παρουσίαση σε χάρτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ