MWC - Eurobank Ενεργή συμμετοχή και στήριξη - Ποιες εταιρίες συμμετέχουν

Την υποστήριξη και την ενεργή συμμετοχή της Eurobank και του επιχειρηματικού επιταχυντή της τράπεζας "egg - enter grow go" έχει η ελληνικη συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Mobile World Congress (MWC) Barcelona 2024 που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και την υποστήριξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η Eurobank και το egg, όπως επισημαίνεται, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για εξωστρέφεια και επιχειρηματική δικτύωση, στηρίζουν σταθερά την εθνική πρωτοβουλία για περισσότερα από 10 χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα σε καινοτόμες επιχειρήσεις του egg να συμμετάσχουν στο εθνικό περίπτερο με βασικό στόχο να έλθουν σε επαφή με πιθανούς πελάτες και συνεργάτες από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

 Εφέτος, έξι καινοτόμες επιχειρήσεις από το egg alumni, συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο.

H πλατφόρμα SaMMY έχει διεθνή προσανατολισμό και o βασικός της στόχος είναι να αποτελέσει μία αυτοματοποιημένη υπηρεσία εύρεσης διαχείρισης και κράτησης θέσης ελλιμενισμού με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Η πλατφόρμα παρέχει ένα σύνολο από άλλες υπηρεσίες προς τον διαχειριστή της μαρίνας, μέσω της εφαρμογής διαχείρισης μαρίνων, που προσφέρεται με το μοντέλο Software as a Service. Σκοπός είναι η διευκόλυνση της επικοινωνίας και η αύξηση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών της μαρίνας προς τον πελάτη/επισκέπτη και η συμβολή στην οργάνωση και αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας με σκάφη αναψυχής.

 Συγκεκριμένα, προσφέρεται η δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων προς πολλαπλούς χρήστες με τη μορφή Instant Notifications στα ελλιμενισμένα σκάφη είτε για κάποιο προγραμματισμένο γεγονός (εκδήλωση, αγώνας κλπ.) είτε για έκτακτα περιστατικά (ατύχημα, καιρικό φαινόμενο). Επιπλέον μέσω της πλατφόρμας εισάγονται όλες οι πληροφορίες σχετικά τη μαρίνα, τις υπηρεσίες που παρέχει καθώς και δυνατότητα χαρτογραφικής απεικόνισης επιλεγμένων σημείων ενδιαφέροντος που αφορούν τους χρήστες των σκαφών (ναυτιλιακά είδη, εταιρίες συντήρησης & επισκευής σκαφών, εταιρίες καυσίμων, πλυντήρια, κλπ.

Πάνω από 300.000 τουρίστες έχουν χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές της Moptil με τον υψηλότατο βαθμό ικανοποίησης 98%. Το 2019 η εταιρεία συνεργάστηκε με επιτυχία με το νέο μουσείο της Ακρόπολης  και από το 2019 σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχει υλοποιήσει μια παραγωγή της Αρχαίας Ακρόπολης - ταινία για Θόλο. Η Moptil έχει συμφωνίες συνεργασίας με όλα τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία εσωτερικού και εξωτερικού (TUI, Destination Services, MSC κ.ά) και ταυτόχρονα έχει υπογράψει συνεργασίες με οργανισμούς του εξωτερικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ