Χατζηδάκης Το 90% των επιχειρήσεων προχωρούν στη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Φωτογραφία: EPA/STEPHANIE PILLICK

Υπουργείο Εθνικής
Οικονομίας και Οικονομικών

2 Απριλίου 2024

Δελτίο Τύπου

Κ. Χατζηδάκης: Το 90% των επιχειρήσεων προχωρούν στη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Παρεμβάσεις για τη στέγαση των δημοσίων υπαλλήλων στα νησιά – Θωρακίζονται περαιτέρω οι ρυθμίσεις για τη Golden Visa

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS, καθώς το 90% των επιχειρήσεων έχουν συνδεθεί ή έχουν προγραμματίσει τη διασύνδεση μέχρι το τέλος Απριλίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για το ελάχιστο επίπεδο φορολογίας των πολυεθνικών.

Ο κ. Χατζηδάκης ανήγγειλε επίσης τη λήψη μέτρων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των στελεχών του Δημοσίου (αντίστοιχα με αυτά που έχουν υιοθετηθεί για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων), καθώς και περαιτέρω δικλείδες για τη θωράκιση της αγοράς ακινήτων από τις επιπτώσεις των βραχυχρόνιων μισθώσεων, στο πνεύμα σχετικής πρότασης που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Αναφερόμενος εξάλλου σε ζητήματα που τέθηκαν από στελέχη της αντιπολίτευσης για τα Τέμπη ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο ούτε πρόκειται να κάνει καμία συγκάλυψη, αντίθετα σε πολιτικό επίπεδο μόνο η αντιπολίτευση θα έβγαινε κερδισμένη από κάτι τέτοιο.

Τόνισε επίσης ότι αν ισχύει αιτιώδης συνάφεια και ευθύνη του αρμόδιου υπουργού για τα Τέμπη θα ίσχυε αντίστοιχα για τους υπουργούς που είχαν την ευθύνη για το Μάτι.

«Χρειάζεται», κατέληξε «σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Πρέπει να σεβαστούμε τις διαδικασίες της Βουλής και της Δικαιοσύνης καθώς και το τεκμήριο αθωότητας κάθε πολίτη, είτε είναι υπάλληλος του Δημοσίου είτε υπουργός».