ΔΥΠΑ Ξεκινούν οι αιτήσεις για τρία νέα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων

Από σήμερα Τετάρτη 3 Απριλίου έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, στις 15:00 μ.μ., θα υποβάλλονται αιτήσεις για συμμετοχή σε τρία νέα προγράμματα κατάρτισης που σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και τοπικούς φορείς και θα υλοποιήσουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Θεσσαλονίκης και Λάρισας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα προγράμματα κατάρτισης είναι τα εξής:

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα 2,50 ευρώ καθαρά ανά ώρα κατάρτισης. Επίσης, θα καλυφθούν με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά στο ΚΕΚ ΔΥΠΑ Θεσσαλονίκης (kek.thes@dypa.gov.gr, Θεσσαλονίκης 73, Ωραιόκαστρο, ΤΚ 57013, 2310699769) και στο ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας (kek.larissa@dypa.gov.gr, Ερμογένους 10, ΤΚ 41447, Λάρισα, 2410564690, 2410564532).

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και, στη συνέχεια, θα αποσταλεί ενημερωτικό e-mail στους ωφελούμενους σχετικά με την οριστική επιλογή τους στα προγράμματα, καθώς και οδηγίες για τις διαδικασίες εγγραφής και παρακολούθησης των προσφερόμενων θεματικών ενοτήτων.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα λάβουν βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης από το ΚΕΚ της ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες https://www.dypa.gov.gr/nea-anakoinwseis

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ